MÉG HOGY MINDEN NAP UGYANOLYAN: 3 KORONA-ÁLLÓ RANDIHELYSZÍN :)
Ma esti borunk egy pohár sauvignon blanc legyen, ami kellemesen élénk, zöldspárgaidéző és tavaszváró!! Mert mínusz 20-zal, de azért jön lassan a tavasz, és ahhoz egy könnyed bor mellett a kimoccanás is dukál...

cikk_1_3.png

3 randiprogrammal kecsegtetlek, ami a szürke koronaidők közt is zseniálisan működik - teszteltük :)

1) A SPONTÁN

Amerikai filmekben látni néha a jelenetet, hogy a pár kimegy a reptérre, és felszáll találomra egy repülőre, mert az mennyire kalandos!! Szerintem is kalandosch, de a korona miatt (meg azért anyagi szempontból is, noh) kivitelezhetőbb ugyanezt eljátszani a vasútállomáson :D Meg is tettük pár héttel ezelőtt, kimentünk a Nyugatiba, és gyorsan átfutva a villogó menetrendet a Szobra induló vonat mellett döntöttünk, mert ott egyikünk se járt még... Gyorsan megvettük a jegyet, és pár perccel később már a hipercuki és még nem szénné amortizált emeletes vonaton zötyögtünk a Dunyakanyar felé. Még a kalauz is jó fej volt és jó étvágyat kívánt csábosan majszolt Che Che burgerünkhöz.

Hogy miért érdemes spontánul utazni? Mert nem igényelt túlzott szervezést, viszont a meglepetés erejével bírt és az idő is kegyeibe fogadott minket: ragyogó napsütésben sétálhattunk a szobi Duna-parton egy elviteles kávé társaságában. Nem egy tipik turistaparadicsom Szob, de fílinges volt kimoccanni egy olyan városkába, amivel kapcsolatban nincsenek elvárásaid, így nem is okozhat csalódást :) Pirospont a helyszínnek a szárnyacskás papírpoharakért és a szenzációs turistaelirányító tábláért, mely nemcsak az éves mutánsbicikli találkozót tüntette fel előzékenyen, hanem a 25 méterre lévő Duna-partig is elnavigált :D

2) A SPORTOS

Ne panaszkodjunk, hogy szürkeség van, kis hazánkban egész sokat süt a nap télen is. Meg a dánoknak még ennyi se jut, ugye Kriszti? :D Ami mindenkinek kincset ér a bezártságos időkben, az egy falat természet meg egy kis vízfelület, hogy lehessen önfeledten zenülni.

Mi a 22. kerületig mentünk egy kis kenuzásért, vagyis még Budapestet se kellett elhagyni, és máris terülj-terülj evezés a Dunán!! A kenuzás teljesen maszkmentes rendezvény, és ha elég bátrak vagytok, egészen közel evezhettek az arrébb parkoló uszályokhoz, amik olyan félelmetesen nagyok, hogy a lélegzetetek is eláll… És közben jó levegő van (kompenzálandó a lélekmelengető pesti szmogot) és sport is van, hogy a randi áldásos hatásaiból csak szemezgessek. 

3) A FOTÓZÓS 

Ha mobilak vagytok, Pécelig meg se álljatok, mert ott van egy napsütésben még épp romantikusnak mondható elhagyott szovjet katonai bázis!! A parkolótól egy órácska sétaút vezet a nagyon fotogén környezetig, jobb idők beköszöntével kifejezetten üdítő a terep, és itt is sok a zöld, mert az ugye kell :) Nem para a szovjet miliő, “csak” egy kommunikációs ezred állomásozott itt, s bár a fű már sok mindent benőtt, de a hely szelleme magával ragadó!! Fotózni, közösen inspirálódni tökéletes - van abban valami bizsergető, mikor olyan helyeket fedeztek fel együtt, ahol nem tudod, mi vár rátok… Én a bunkerbe nem mertem bemenni, csak fess férfiemberem, de bátrabb, összeszokott pároknak zseblámpával jó muri lehet :)

Na, minden nap ugyanolyan még mindig?

A bejegyzés trackback címe:

https://maramerlot.blog.hu/api/trackback/id/tr2816456894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

MARA MERLOT

cikk19.jpg

randirepertoár és boldogságblog

süti beállítások módosítása