FÉLSZÁRAZ NOVEMBER

cikk_8.png

Beszóltak a maramerlot-nak. Cudar világ, mik vannak :D Gyakran posztolok a borról, a logóm is hirdeti, hogy odavagyok a jó borokért - a habzóért, a pezsgőért, a virgonc gyümölcsösökért... “A bor a válasz. Mi is volt a kérdés?” - ez volt a posztom, amire beszólt egy olvasóm, hogy ejnye ejnye, száraz november van, most nem kéne a bort promotálni, az alkohol családok életét teszi tönkre… Durcáztam kicsit, majd töröltem a posztot, de most azért mégis szeretnék írni az témáról :)

Borkóstolni olyan gurmé dolog, valljuk be. Direkt írom egybe, tetszik ez az ige így nyelvújítósan. De borkóstolni csak mértékkel menő, részegen fetrengeni egy túltolt pincetúra után nem menő. És az egymillió alkoholista országában élni sem az. Erős állítás, de mintha mégse bántaná eléggé a fülünket, mert letudjuk annyival, hogy sajnos ez a szocializmus öröksége, az alkohol létjogosultsága a magyar hétköznapokban. Ehhez jön még, hogy elterjedt a köztudatban: napi egy pohár bor az egészséges. A nagyim és a legutóbbi randim is ezen a véleményen volt, őrület! Az alkohol idegméreg. Igen sovány kutatási anyag áll rendelkezésre arról, hogy jót tenne a napi szintű borozás, és azok is főleg az antioxidánstartalmat éljenzik. Antioxidáns viszont van annyi a sima szőlőben és bogyósokban is, ráadásul az alkohol negatív hatásai nélkül - ja, hogy akkor a gyümölcsök az egészségesek, nem a bor? :D

Önfeledten hirdetem a borkóstolást, mert pazar kis program: pörgetni, illatolni, kortyolgatni egy pohár merlot-t, és keresni benne a kávés, vaníliás ízjegyeket... De nem hirdetem a napi szintű alkoholfogyasztást, maradok szeretettel ad hoc borfogyasztó. Ezért is szimpatikus a száraz november projekt: kicsit meglenni alkohol nélkül, kicsit szabadságra küldeni a májunkat. És mivel még időben felhívták rá a figyelmem, így november második felében már nem iszom egy kortyot se, ez az én félszáraz novemberem :D Egy kis detox passzol is a fitneszstréber-bolygóbarát nézeteimhez - meg ugye jó bor is megárt a sok ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://maramerlot.blog.hu/api/trackback/id/tr2016300850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

MARA MERLOT

cikk19.jpg

randirepertoár és boldogságblog

süti beállítások módosítása