A LEG-EK GYÖNYÖRŰSÉGE

cikk_2.png

Múlt héten meséltem életem legjobb randijáról. Egy barátnőm kérdezett rá, hogy akkor én most ehhez a randihoz mérem az összes randimat? A kérdés jogos, a válasz cifra. 

Vallom, hogy a legjobban sikerült dolgainkat érdemes tudatosítani és jó erősen az emlékezetünkbe vésni. Mert szívet melengető visszagondolni, hogy a legbohémabb nyári románcommal éjszakánként körberollereztük Budapestet és shisha-chilleztünk, ami az a jóleső vízipipaboldogság... A legviccesebb randim meg egy fogorvossal volt, aki rózsát hozott a második találkozónkra, és fél óra múlva már a fogsoromat akarta vizslatni, munkahelyi ártalom :D Persze elrugaszkodhatunk a romantikától - bár miért tennénk - és számot vethetünk életünk legjobb szülinapjával (partihattyú 24 és a legjobb mindenmentes tortareggeli) vagy életünk legkülönlegesebb helyszínével (az Azori-szigetek azzal a sok zölddel, vízzel, meseszéppel). Tudom, tudom, ezek nem statikus állapotok, a jövőben felülírhatóak, a tavalyi legjobbrandinál jöhet egy még jobb, és akkor már nem legjobbrandi. De gondoljuk csak végig: a legek kiemelnek minket a hétköznapokból! Vagy még jobb: szenvedélyes hétköznapokká teszik azokat - így hívják Miklós Csabi egyik borát is... A szomszédasszonyom szerint klisé névválasztás, olyan, mint a vágy villamosa, szerintem viszont zseniális :) A legek életünk könyvében a vastag betűs részek, a fordulópontok, meg néha persze ők a csattanók is. Rávilágítanak, mi fontos nekünk, miért lelkesedünk, mi maradandó… 

Nem szeret a magyar tízből tíz pontot adni, ha értékelésről van szó. Semmi sem tökéletes, lehetne még jobb, én olyat még nem hallottam férfi szájából, hogy egy film vagy egy finom vacsora tízes lenne, max kilencet érdemelnek… De miért ne adhatnánk egyszer-egyszer mégis max pontot egy jól eltalált ajándékra, egy  kalandosch programra, egy átbeszélgetett éjszakára? A legeket gyűjteni kell!! Nem megalomániából és nem túlkompenzálásból, hanem mert ezek életünk csúcspontjai :) Ízlésünk, értékrendünk és a velünk történtek hű lenyomatai. 

Szóval igen, itt van ez a fura nyár, nem volt még ilyen koronaparásan minimalista soha… De ez ne állítson meg minket abban, hogy idén elkészítsük életünk legjobb lekvárját, levadásszuk a legszebb naplementét vagy rágyúrjunk a világ legklasszabb nyáresti fröccsére :)

A bejegyzés trackback címe:

https://maramerlot.blog.hu/api/trackback/id/tr3816007468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

MARA MERLOT

cikk19.jpg

randirepertoár és boldogságblog

süti beállítások módosítása