ÓDA A PÁRKERESÉSRŐL, AVAGY A SÜLT GALAMBRA VALÓ VÁRAKOZÁS NEHÉZSÉGEI

nevtelen_terv.png

Pont arról beszélgettünk egy barátommal, hogy vajon elég-e magunkon dolgozni, rendbeszedni a lelkünket, egészségünket, pénzügyeinket, és ezek után a NAGY Ő magától, mindennek pozitív folyományaként szinte besasszézik életünkbe. Avagy érdemes elszántan párt keresni, nem riadva vissza online/offline alkalmaktól és alkalmazásoktól. Vagyis jobb-e bevonzani a párkapcsolatot mint aktívan keresni? Szerintem végtelenül romantikus koncepció a vonzás törvénye és szimpatizálok is vele, de a tudatos énem szeret a tettek mezejére lépni és “kimenni terepre” is. Mert a párkeresés aktív, a pártalálás pedig passzív; az egyikbe beleteszem magam és tudatosan cselekszem, a másikban pedig majd megérkezik hozzám egy potenciális partner -vagy nem-, amit vehetek jelnek is -vagy nem. (Nyilván a görcsös keresés megint egy erős véglet, az ilyen férfiaktól és nőktől menekül mindenki!) Tapasztalatom szerint az, hogy rendbetegyük magunkat lelkileg, egészségügyileg és anyagilag, amennyire csak lehet, egy későbbi jól működő kapcsolat előfeltétele - de nem instant katalizátora. Le lehet tenni a dolgot Isten/egy felsőbb erő/az univerzum kezébe, és türelmesen várni a szerelemposta érkezését, láttam lelkesítő és kevésbé üdítő példákat is ezzel kapcsolatban.

Én a boldog keresést hirdetem: randizzunk olyan helyszínen, ami szívünknek kedves vagy épp pezsdítő újdonsággal hat. A randin igyunk olyan koktélt, amit mindig is ki akartunk próbálni, vagy igyuk azt a kávét, amit mindig szívesen iszunk. Legyen a program kalandos-evezős vagy érdekes-múzeumbamenős. A kulcs az élményfaktorban van: hogy a tudatos énünk képes-e a randihelyzeteket élvezni, azokból tanulni, kiváncsian megfigyelni magunkat és a másikat. Ha valaki ebben már kiégett, onnan tényleg nehéz a visszatérés - olyankor ezt a kiváncsi ént kell visszahozni, akit még érdekel AZ EMBER és nem fél kockáztatni. Soha senki nem ígérte, hogy a párkeresés simaliba. Hogy nem lesz sok a suttyó/az aranyásó/az aberrált… De ha maradt egy szemernyi hitünk is a boldogságban, akkor van létjogosultsága tudatosan keresni. És ha esetleg előtolulna az elterjedt nézet (tévképzet), hogy a tudatos nő nem szexi, mert túl kemény: nos, mindig vannak és lesznek pasik, akik az ilyen nőkre buknak, mert nem félnek tőlük, megnyugszanak mellettük vagy elég férfiak hozzájuk :)

A bejegyzés trackback címe:

https://maramerlot.blog.hu/api/trackback/id/tr6116802806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

MARA MERLOT

cikk19.jpg

randirepertoár és boldogságblog

süti beállítások módosítása