AJÁNDÉK LEGEK, AVAGY MINEK ÖRÜL A KIRÁLYLÁNY

img_3844.JPG

Az ajándékozás léleksimogató és egyszerre gusztustalanul idegőrlő aktus, ami az előkészületeket illeti. Mégis évente legalább kétszer illik kínlódni vele: karácsonykor és szülinapon, ha pedig szívből jövően kapitalista vagy, akkor Valentin-napon, évfordulókon és egyéb jelentőségteljes/csipcsup alkalmakkor is. Na nem akarom degradálni, az ajándékozás szép dolog, a szeretetnyelvek egyike. Nekem speciel az egyik legkedvencebb szeretetnyelvem! De ez kicsit ilyen csajos dolog is, a nők Monique Pollmann tanulmánya szerint jobbak az ajándékozásban. Viszont átérzem a kínt, amit az utolsó pillanatos online kényszervásárlás kevésbé ihletett pillanatai okoznak, meg a végtelenre nyúlt plázacirkulálás teljesen tanácstalanul… Időről időre én is átélem :) A szülinapomhoz közeledve ihletett meg most a téma, és ennek apropóján megosztok néhány magvas gondolatot ajándékügyben.

Felértékelődtek a programok, az emlékezetes pillanatok ebben a műanyaggal körülcsipkézett világban. A családomban már régóta éljük a szokást, hogy igyekszünk élményeket adni, nem tárgyakat. Megintcsak a zen jut eszembe: üres kézzel jössz a világra, és üres kézzel távozol. Ez a mondat immunissá tett a giccsel szemben, és az egyik fő mottómmá vált (tudom, tudom, már jó pár “fő mottóm” összegyűlt)... 

Fő cinkostársam az aktív figyelés, ha szeretném kitapogatni, minek is örülne a másik. A férfiakat megajándékozni praktikus dolgokkal a legegyszerűbb, de orientációs jelleggel most szemezgettem 150 nő ajándékpreferenciáiból - igencsak tanulságos :)

Ékszerből a nyaklánc a nők abszolút kedvence. Fülbevaló és karkötő is jöhet, csak arra kell vigyázni, hogy ezek ne legyen ilyen eldugott meglepi ajándékok, mert könnyű őket eljegyzési gyűrűnek vélni, akkor meg ugye jön a pofára esés…

Ha élmény, akkor repjegy vagy koncertjegy a legnépszerűbb, bár ezek visszatérésére még várni kell kicsit a poszt-koronában. És bár a sor végén kullog a közös workshop, de nekem személy szerint szívem csücske együtt kézműveskedni, borkóstolni, vagy egy közös masszázstanfolyam se hangzik rosszul.

Egyébként minden, ami az ismerkedés-randizás fázisát idézi, ultraromantikus. Az első randevúk helyszínéhez kapcsolódó meglepetés vagy a közös-jelentőségteljes zeneszámok playlistbe rendezése (nem, nem írjuk ki cd-re, már lejátszónk sincs hozzá :) ... A megajándékozottak szíve arra dobban leginkább, ha látják az erőfeszítést a másik fél részéről, még ha az ajándék maga apróság is. Azt a tabut pedig felejtsük el, hogy nem lehet megkérdezni a kedvest, hogy mit szeretne ajándékba! Túl sokan hiszik azt, hogy ez érzéketlenség, pedig már pszichológusok is kimutatták, hogy a  megajándékozottak jobban szokták értékelni az explicit kért ajándékot, mint az égből pottyantat.

És van itt még valami, amit nem említettünk: a szexi ajándék! Közvéleménykutattam a környezetemben, és nők között toronymagasan a legszexisebbnek talált férfihobbi a főzés!  Szóval a másiknak főzni valami különlegeset, és azt romantikusan tálalni bombabiztos meglepetés! A szexi hobbikról gyűjtött adathalmazt pedig jövő héten tálalom nektek szeretettel - addig is jó főzőcskézést ;) 

A bejegyzés trackback címe:

https://maramerlot.blog.hu/api/trackback/id/tr116565362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

MARA MERLOT

cikk19.jpg

randirepertoár és boldogságblog

süti beállítások módosítása